Chon-ji
In het oosten wordt hemel en aarde geïnterpreteerd als de creatie van de wereld of het begin van de menselijke geschiedenis. Vandaar dat Chon-Ji het eerste patroon is dat de beginner dient te leren. Het patroon bestaat uit twee identieke delen: één deel dat de hemel weerspiegeld, de ander de aarde.

Bewegingen

Startpositie: Parallelle gereedstand (Narani Junbi Sogi)

 1. Plaats de linker voet naar B tot linker lange loopstand richting B en en maak gelijktijdig een laag blok richting B met de linker onderarm.
 2. Verplaats de rechter voet richting B tot een rechter lange loopstand naar B en maak gelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting B.
 3. Verplaats de rechtervoet naar A, draaiend met de klok, tot een rechter lange loopstand richting A en maak gelijktijdig een laag blok richting A met de rechter onderarm.
 4. Verplaats de linkervoet richting A tot een linker lange loopstand richting A en maak gelijktijdig een linker middelhoge stoot richting A.
 5. Verplaats de linker voet naar D tot een linker lange loopstand richting Den maak gelijktijdig een laag blok richting D met de linker onderarm.
 6. Verplaats de rechter voet naar D tot een rechter lang loopstand richting D en maak gelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting D.
 7. Verplaats de rechtervoet naar C, draaiend met de klok, tot een rechter lange loopstand richting C en maak gelijktijdig een laag blok richting C met de rechter onderarm.
 8. Verplaats de linker voet naar C tot een linker lange loopstand richting C en maak gelijktijdig een linker middelhoge stoot richting C.
 9. Verplaats de linker voet naar A tot een rechter korte stand richting A en maak gelijktijdig een middelhoog blok naar A met de binnenkant van de linker onderarm.
 10. Verplaats de rechter voet naar A tot een rechter lange loopstand richting A en maak gelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting A.
 11. Verplaats de rechtervoet naar B, draaiend met de klok, tot een linker korte stand richting B en maak gelijktijdig een middelhoge blok naar B met de binnenkant van van de rechter onderarm.
 12. Verplaats de linker voet naar B tot een linker lange loopstand richting B en maak gelijktijdig een linker middelhoge stoot richting B
 13. Verplaats de linker voet naar C tot een rechter korte stand richting C en maak gelijktijdig een middelhoog blok naar C met de binnenkant van de linker onderarm.
 14. Verplaats de rechter voet richting C tot een rechter lange loopstand richting C en maak gelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting C.
 15. Verplaats de rechter voet richting D, draaiend met de klok, tot een linker korte stand richting D en maak gelijktijdig een middelhoog blok met de binnenkant van de rechter onderarm richting D.
 16. Verplaats de linker voet richting D tot een linker lange loopstand richting D en maak gelijktijdig een linker middelhoge stoot richting D.
 17. Verplaats de rechter voet naar D tot een rechter lange loopstand richting D en maak gelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting D.
 18. Verplaats de rechter voet naar C tot een tot een linker lange loopstand richting D en maak gelijktijdig een linker middelhoge stoot richting C
 19. Verplaats de linker voet richting C tot een rechter lange loopstand richting D en maak gelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting D.