Grandmaster Choi Jung Hwa, de zoon van Taekwon-do grondlegger Generaal Choi Hong Hi, werd geboren op Cheju Island in Korea in 1954. Hij kreeg zijn eerste Taekwon-do lessen toen hij ongeveer zes jaar oud was. Dit was net voor de zeer roerige jaren die zouden volgen voor zijn vader, die in de periode erna druk bezig was om Taekwon-do te systematiseren en verspreiden over de gehele wereld.

Choi Jung Hwa kreeg les van de hoogste gegradueerd instructeurs en werd continue omgeven door de eerste generatie instructeurs en meesters. Naarmate Taekwon-do verder ontwikkelde en Choi Jung Hwa ouder werd, hielp hij zijn vader met het verder ontwikkelen van Taekwon-do en de bekende naslagwerken over deze kunst.

Choi Jung Hwa heeft menige jaren in het bestuur van de International Taekwon-do Federation gezeten en is momenteel president van zijn ITF. Op 11 april 2005, een zeer memorabele datum, werd Choi Jung Hwa gepromoveerd tot 9de dan, de hoogste graad in Taekwon-do. Deze datum is speciaal omdat Taekwon-do officieel ontstond op 11 april 1955, exact vijftig jaar eerder.

BronTaekwon-do.nl