De geschiedenis van onze grootmeester begint op 7 september 1945 als er een Koreaans jongen “Lim, Hyun-Soo” wordt geboren in de stad Gue-Chang, in de provincie Kyungnam in het Zuid-Oosten van Zuid-Korea. Een jongen, zo zou later blijken, met bijzonder veel interesse voor de Martial Arts.

In zijn tiener jaren start de kleine Lim met Tang Soo Do (당수도) de kunst van de “Chinese hand” (Tang naar de Chinese ‘Tang-dynastie’, Soo ‘Hand’, Do ‘weg, leefwijze, methode of kunst’), maar Tang Soo Do wordt ook wel “Koreaans Karate” genoemd.

Tijdens zijn studie economie aan de Yeung-Nam universiteit (영남대학교) blijft Lim, Hyun-Soo trainen en zich verder verdiepen in verschillende stijlen van zelf verdediging. Op een dag, dit was in 1965, bezocht de Martial Arts school van een man genaamd Choi, Yong-Sul en was gefascineerd door wat hij hier ervoer en zag.

De trainingen van Choi Yong Sul Dojunim waren basic, hard en moeilijk. Choi was een kleine maar zeer sterke man gevormd door jaren van rigoreuze training in Japan en overduidelijk fenominaal in zijn techniek. Wat Lim, Hyun-Soo hier zag deed hem besluiten toestemming te vragen om te mogen leren in de school van de grondlegger van het Hapkido Choi, Yong-Sul. Al trainende en ontdekkende, groeide zijn fascinatie voor het Hapkido en deed hem besluiten te leven voor de martial arts.

In eerste instantie werd hij onderwezen door Meester Kim Jae Yeung, een student van grondlegger Choi. Na verloop van tijd werd Lim, Hyun-Soo een directe leerling van grondlegger, Choi, Young-Sul en bleef zijn leerling tot 1981. Gedurende de trainingen met de grondlegger, verdroeg hij strenge en intensieve trainingen.

Grootmeester Lim Hyun-Soo studeerde ongeveer 19 jaar onder Choi Yong-Sul en is de tweede persoon in de geschiedenis die zijn 9e dan heeft ontvangen van Choi Yong-Sul Dojunim zelf. Van alle studenten die Choi Yong-Sul Dojunim had, is het grootmeester Lim Hyun-Soo die het langst onder Choi Yong-Sul Dojunim heeft gestudeerd.

Grootmeester Lim opende de Jungki Kwan dojang op 24 oktober, 1974. Nadat Choi, Yong-Sul Dojunim zijn school sloot in 1976, bracht hij dagelijks veel tijd door bij Jungki Kwan. Op de foto rechts spelen Choi, Yong-Sul Dojunim en Grootmeester Lim, Hyun-Soo baduk in de Jungki Kwan dojang. Baduk is een strategisch spel en lijkt op schaken. Grootmeester Lim verteld soms verhalen over hoe hij Dojunim Choi expres liet winnen om hem goed te stemmen. Als Dojunim dan een goed humeur had stelde Grootmeester Lim veel inhoudelijke vragen over moeilijkheden in technieken en ging Choi, Yong-Sul Dojunim uitleggen en extra veel vertellen.