Hidayet Altın is na een serie aan proeftrainingen bij verschillende vechtsporten is hij in september 1999 begonnen met Taekwon-do bij Lifestyle in Rotterdam Zuid. Sinds 2003 doet hij met succes mee aan Taekwon-do wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Tegenwoordig is Hidayet ook vaak als scheidsrechter of coach te zien op toernooien.

In September 2012 is Hidayet betrokken bij de oprichting van Spirit Taekwon-do, waar hij nog steeds bestuurslid van is. Hidayet verzorgd sinds maart 2014 de instroomlessen op de vrijdag, de extra technische trainingen op de zaterdag en assisteert bij de reguliere lessen op maandag en vrijdag. Hidayet vindt eigenlijk alles leuk en is dus een allround leraar. Bij hem kun je terecht voor sparring, tuls, stapsparring, zelfverdediging en theorie. Naast Taekwon-do beoefent Hidayet ook Hapkido bij Mudo Kwan in Hellevoetsluis en Oude-Tonge.

Sinds maart 2016 verzorgt Hidayet ook de Tigers lessen op de zaterdag en is hij gediplomeerd level 2 Tigers instructeur.

Opleidingen

HBO Sport

Graduaties

2e dan ITF Choi Jung Hwa (NED-2-1124)
1e dan Jungki Hapkido (N-1407)

Instructeurscertificaten

Instructeur ITF Choi Jung Hwa (…)
Instructeur ITF Special Needs (NETH0004)
Instructeur Tigers level II (H-219)

Scheidsrechterslicenties

B licentie matscheidsrechter (B-033)